ΧουμεριανόςΛέβητες Βιομάζας, Λέβητες Πυρηνόξυλου, Μηχανήμα Καθαρισμού Ακτών, Γυαλιστές Μαχαιροπήρουνων, Αποστειρωτές

English

Η Εταιρεία

Μηχανουργείο Χουμεριανού

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα το 1910 το πρώτο μηχανουργείο λειτούργησε στην πόλη του Ηρακλείου (Χανιώπορτα), από την οικογένεια Χουμεριανού.

Mε τα τότε υπάρχοντα και υποτυπώδη τεχνικά μέσα σ' αυτό το μηχανουργείο η οικογένεια Χουμεριανού κατασκεύαζε και εγκαθιστούσε γεννήτριες ηλεκτρικού, μηχανήματα παραγωγής λαδιού για τις πρώτες φάμπρικες, αλλά και αγροτικά μηχανήματα.

Το μηχανουργείο διατηρήθηκε στη θέση αυτή μέχρι τον Μάιο του 1941. Καταστράφηκε τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και επαναλειτούργησε το 1945 με τη λήξη του πολέμου.

Κατά τη δεκαετία του 1970 οι δραστηριότητες διευρύνθηκαν από τον Μίλτο Χουμεριανό παιδί 3ης γενιάς και στις αρχές του 2000 από το γιο του Αλέξανδρο. Στη σημερινή της μορφή η εταιρεία ασχολείται με την κατασκευή μηχανημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα στην εταιρεία κατασκευάζονται λέβητες στερεών καυσίμων, μεταλλικοί ξυλόφουρνοι εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, και εστίες για αποστακτήρες με καυστήρες βιομάζας.

Ένα άλλο αντικείμενο της εταιρείας μας είναι η έρευνα και η κατασκευή μηχανημάτων που δίνουν έξυπνες λύσεις σε μεγάλες μονάδες μαζικής εστίασης και στα ξενοδοχεία.

Ο Ηνίοχος κατασκευάζεται από την εταιρεία μας από το 1980 και χρησιμοποιείται για το καθαρισμό των ακτών ενώ το Almi μια πολύ έξυπνη λύση για το στέγνωμα, το γυάλισμα και την αποστείρωση των μαχαιροπήρουνων σε μεγάλες μονάδες μαζικής εστίασης.